Terrine van kip

 

Terrine van kip met blond Contje

 

Ingrediënten: (voor 4 personen)

 

3 kippenbouten

4 blokjes gevogeltebouillon

2 wortelen

150 gram verse erwtjes (of diepvries)

1 flesje Contje blond 33cl

6 blaadjes gelatine

1 soeplepel kervelblaadjes

1 soeplepel fijngehakte bladpeterselie

1 soeplepel gehakte bieslook

1 soeplepel fijngehakte verse dragon

½ soeplepel gehakt citroenkruid

Voorbereiding:

 

Schil de wortels en snij ze in blokjes

Pel de bolletjes citroenkruid en hak ze fijn

Giet 2 l water en de verkruimelde bouillonblokjes in een kookpan

Breng het geheel aan de kook

Bereidingswijze:

 

Voeg de kippenbouten, het citroenkruid, het flesje Contje blond, peper en zout toe aan de kokende bouillon

Zet het deksel op de pan en laat het geheel 20 min. zacht koken

Dompel er de wortels in onder en na 20 min. de erwtjes

Kook de groenten nog 5 min. op een matig vuur

Laat alles afkoelen

Week de gelatineblaadjes 10 min. in een kom koud water

Haal de kippenbouten uit de bouillon en laat ze uitlekken

Verwijder het vel en de beenderen van de kippenbouten en snijd het vlees in blokjes

Zeef 750 ml kookvocht boven een kookpan

Breng het opnieuw aan de kook en zet de pan van het vuur

Voeg er de peterselie, de kervel, de bieslook, de dragon en de gelatine (die u tussen de vingers uitwrong) aan toe

Roer het geheel om tot de gelatine volledig is opgelost

Laat het afkoelen, de gelei moet enigszins vast zijn

Strijk een glazen cakevorm in met olie

Giet er een cm gelei in en laat 5 min. opstijven in de diepvries.

Verdeel er gelijkmatig de blokjes kip, de wortels en de erwtjes over en bedek het geheel met de rest van de gelei

 

Laat 12 uur opstijven in de koelkast

Voor het opdienen stort u de terrine uit zijn vorm op een gekoelde dienschotel

Snij in dikke schijven en serveer

 

Copyright © CONTJE vzw - All Rights Reserved