Stoofpotje van kalkoen met blond Contje
Ingredienten: (voor 4 personen)
800 gr. kalkoenstoofvlees (kan eventueel ook met varken, runds, kalfs, ... maar kalkoen is het zachtst)
1 grote ajuin
2 flesjes blond Contje 33cl
2 grote sneden brood
mosterd (mag met zaadjes zijn)
laurier
peper
zout
Voorbereiding:
Ajuin fijn snijden
De sneden brood insmeren met een flinke laag mosterd
Bereidingswijze:
Bak de ajuin glazig in boter
Schroei de stukjes kalkoen hierin dicht
Kruid flink met peper en zout.
Blus met het bier.
Voeg de sneden brood en twee laurierblaadjes toe.
Laat op een zacht vuurtje gaar worden. (ong 1 uurtje bij zuiver kalkoen, bij mengeling 1,5 uur)
Serveertips:
Serveer met verse frieten, mayonaise en salade.
Copyright © CONTJE vzw - All Rights Reserved