Terrine van kip met blond Contje
Ingrediënten: (voor 4 personen)
3 kippenbouten
4 blokjes gevogeltebouillon
2 wortelen
150 gram verse erwtjes (of diepvries)
1 flesje Contje blond 33cl
6 blaadjes gelatine
1 soeplepel kervelblaadjes
1 soeplepel fijngehakte bladpeterselie
1 soeplepel gehakte bieslook
1 soeplepel fijngehakte verse dragon
½ soeplepel gehakt citroenkruid
Voorbereiding:
Schil de wortels en snij ze in blokjes
Pel de bolletjes citroenkruid en hak ze fijn
Giet 2 l water en de verkruimelde bouillonblokjes in een kookpan
Breng het geheel aan de kook
Bereidingswijze:
Voeg de kippenbouten, het citroenkruid, het flesje Contje blond, peper en zout toe aan de kokende bouillon
Zet het deksel op de pan en laat het geheel 20 min. zacht koken
Dompel er de wortels in onder en na 20 min. de erwtjes
Kook de groenten nog 5 min. op een matig vuur
Laat alles afkoelen
Week de gelatineblaadjes 10 min. in een kom koud water
Haal de kippenbouten uit de bouillon en laat ze uitlekken
Verwijder het vel en de beenderen van de kippenbouten en snijd het vlees in blokjes
Zeef 750 ml kookvocht boven een kookpan
Breng het opnieuw aan de kook en zet de pan van het vuur
Voeg er de peterselie, de kervel, de bieslook, de dragon en de gelatine (die u tussen de vingers uitwrong) aan toe
Roer het geheel om tot de gelatine volledig is opgelost
Laat het afkoelen, de gelei moet enigszins vast zijn
Strijk een glazen cakevorm in met olie
Giet er een cm gelei in en laat 5 min. opstijven in de diepvries.
Verdeel er gelijkmatig de blokjes kip, de wortels en de erwtjes over en bedek het geheel met de rest van de gelei
Laat 12 uur opstijven in de koelkast
Voor het opdienen stort u de terrine uit zijn vorm op een gekoelde dienschotel
Snij in dikke schijven en serveer
Copyright © CONTJE vzw - All Rights Reserved