Waterzooi van vis met blond Contje
Ingredienten: (voor 4 personen)
1 kg kleine zeevissen (bot, schar, pladijs, tongschar, ...) liefst gefileerd
1 stuk bleekselder
3 stuks wit van prei
1 stuk grote ajuin
100 g boter
1 stuk kruidentuiltje (bouquet garni: peterseliestengels, tijm, laurier)
1 stuk citroen
50 g room
1 stuk eigeel
2 flesjes Contje blond 33cl
400 ml water
Peper
Zout
Voorbereiding:
Selder en wit van prei in fijne reepjes snijden
De ajuin in schijfjes snijden
Een soepketel met boter insmeren
De gesneden groenten op de bodem leggen
Snij de vis in moten en leg die op de gesneden groenten
Met peper en zout kruiden
Voeg er de 2 flesjes Contje blond en het water aan toe
Voeg er de rest van de boter en de bouquet garni aan toe
Plaats het deksel op de pan en breng aan de kook
Bereidingswijze:
Neem de vis er uit zodra hij gaar is
Leg hem op een warme schotel
Verwijder het bouquet garni
Giet het vocht met de groentjes door een zeef en vang het vocht op
Bind het vocht met een eigeel en room (saus mag niet meer koken)
Eventueel bijkruiden
Serveertips:
Leg de groentjes onderaan in het bord
Leg er de vis op en overgiet met het gebonden vocht
Versier met citroenschijfjes en gehakte peterselie
Copyright © CONTJE vzw - All Rights Reserved